15 mar. 2011

17 CaDRe DiDacTIce AcuZate de Fals LA IoN GhiCA BACAU


17 cadre didactice bacauane, cercetate si judecate in dosarul „Casuneanu”. Cei 17 profesori, din cadrul Colegiului „Ion Ghica”, sunt acuzati de fals intelectual realizat prin falsificarea situatiei scolare a fostului elev Ionut Casuneanu.

17 cadre didactice din cadrul Colegiului „Ion Ghica” din Bacau sunt acuzate de fals intelectual, prin falsificarea situatiei scolare a fostului elev Ionut Casuneanu, dar si de incalcarea legislatiei si a regulamentelor în vigoare din domeniul învatamântului.
Speta, veche de peste 5 ani, a fost generata de o sesizare anonimă adresată organelor de urmărire penală, prin care se susţinea faptul că directorul de la acea vreme al colegiului băcăuan, împreună cu alţi 16 profesori, ar fi falsificat situaţia şcolară a lui Ionuţ Căşuneanu. în 2006 Ionuţ Căşuneanu a solicitat transferul dintr-un liceu din Germania şi echivalarea studiilor la Colegiul Economic „Ion Ghica”. Pentru a se putea transfera, trebuia să susţină un examen de echivalare la „Limba şi Literatura Română”. Cererea de înscriere la liceu a venit în februarie, cand s-a constituit o comisie pentru evaluarea lui, însă Casuneanu nu ar fi ajuns decât după două luni la acest examen. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, cei care au instrumentat cazul, prima neînţelegere apare de la data înscrierii în catalog. Asta deoarece, la rubrica menţiuni apare data de 15 februarie 2006, însă tanarul a devenit practic elev al Colegiului Economic abia din 11 aprilie acelasi an. Prezenţa lui ar fi fost însă una discretă chiar şi după această dată, fiind zărit pe la ore abia prin mai, iunie. Colegii de clasă audiaţi au declarat ca şi-au dat seama că au un nou coleg abia după ce s-au uitat în catalog şi au văzut că, la sfârşit, mai apare un nume. Principalul inculpat în acest dosar e Ovidiu Relu Cojocaru, director la acea vreme la Economic. Acesta e acuzat ca le-ar fi solicitat profesorilor să îi încheie situaţia elevului şi să nu îi treacă toate absenţele în catalog, argumentând că acesta frecventează şi cursurile unei şcoli din Germania şi îi e greu să se împartă. Mai mult, e acuzat că le-ar fi dat profesorilor o listă cu absenţele pe care să le menţioneze în catalog. Conform declaraţiei uneia dintre profesoarele inculpate, Cojocaru i-ar fi convins pe dascăli să se conformeze, spunându-le că tatăl elevului îi va ajuta cu o finanţare şi că va asfalta curtea şcolii.
Daca actuala directiune a Colegiului „Ion Ghica” nu a comentat situatia in care se afla 17 cadre didactice, fostul director al colegiului bacauan din 2006 declara ca acum a aflat de cercetarea si judecarea sa in acest dosar.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Bacău din mai 2010. 9 amânări au fost însă până acum. Luni, Ovidiu Cojocaru a fost audiat de judecători. După câteva ore de stat în sală, fostul director al Colegiului Economic a ieşit extrem de supărat şi a refuzat să facă declaraţii.


SuRSa 1tvbacau.ro
Mycloset.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter