11 ian. 2013

Control la complexul comercial Bistrita Bacau


În dimineata zilei de 11.01.2013, în intervalul orar 09.00-12.00,  echipaje mobile ale D.J.A.O.V. Bacău în cooperare cu inspectori de poliţie din cadrul I.P.J. – Serviciul Investigare Fraudă şi comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bacău, sprijiniţi de luptători din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Bacău, au acţionat în zona Complexului Comercial Bistrita din Bacău, unde au efectuat verificări la un numar de 20 de societăţi comerciale fiind controlate activităţile comerciale desfăşurate de acestea cu bunuri provenite din spaţiul extracomunitar (R. China, Turcia, Ucraina si R.Moldova), precum şi cu alte produse din categoria mărfurilor accizabile (cafea, ţigări şi băuturi alcoolice)  .
Acţiunea a avut ca principal scop identificarea fenomenelor de evaziune fiscală, în special pe linia sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi vamale, precum şi a identificării de bunuri purtând diferite mărci pentru care au fost introduse cereri de intervenţii la nivelul A.N.V. pentru protejarea acestora.
În acelasi timp, au fost verificate documentele de achiziţie şi evidenţele contabile pentru bunuri de acest gen pe care, respectivele societăţi, le deţineau în scopul comercializării lor.
În urma acţiunii de control, au fost identificate şi sancţionate un număr de 17 fapte contravenţionale pentru care s-au aplicat 17 amenzi în cuantum total de 24.500 lei.      Inspectorii vamali vamali au reţinut bunuri în valoare de 11 500lei, după cum urmează:
  •   produse textile (pături, lenjerii pat, pilote, prosoape, etc.):
  •   bunuri de uz gospodăresc,
  •   confecţii (tricouri, plovere, cămăşi)











Sursa Informatii :Informatorul Moldovei

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter