28 ian. 2013

“Green Pro” la Cluj


Proiectul “Promoting Green Products”) – Promovarea Produselor Verzi, este finanţat de Comisia Europeană prin programul LIFE+ și are drept obiectiv principal realizarea unei campanii de creştere a conştientizării în vederea promovării producţiei şi consumului de produse verzi. Produsele verzi se referă la produsele care prezintă cele mai ridicate criterii ecologice/ de mediu, conform schemelor UE de eco-etichetare.

O echipă formată din 14 persoane a plecat vineri, 25 ianuarie 2013, spre Cluj unde au promovat proiectul “Green Pro” în incinta Iulius Mall. Între cei prezenți se aflau reprezentanți a Camerei de Comerț Bacău, Universitatea V. Alecsandri Bacău și 1TV Bacău.
Programul a început cu un film de prezentare a proiectului – aprox. 30 min. – timp în care câteva studente de la Universitatea Alecsandri au stat de vorbă cu oamenii, au explicat proiectul și au împărțit pliante și alte materiale promoționale. Materialele furnizează informații despre cum poți identifica un produs verde, unde se poate găsi, ce beneficii are asupra mediului și nu numai.
“Sperăm ca interesul față de acest tip de produse să crească în perioada următoare în rândul populației” a spus Mirela Panaite, șef lucrări Facultatea de Inginerie, Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău
Formația Playlist a susținut un mic spectacol pentru a spori vizibilitatea campaniei de promovare. Oamenii prezenți în mall s-au oprit și nu prea la spectacol.
La început mi-am pus întrebări în legătură cu acest fapt, dar am aflat ulterior că oamenii sunt obișnuiți cu astfel de evenimente și din această cauză se opresc foarte puțin.
Cei interesați mai mult despre cele petrecute s-au oprit și au întrebat.
Tot evenimentul s-a desfășurat timp de aprox. 2 ore.
Același tip de eveniment va avea loc la Sibiu – 8 februarie, Timișoara – 15 martie și București – 29 martie.
Daniel Benchea




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter