13 iul. 2013

Acte necesare pentru obţinerea indemnizaţie de şomaj

După ce au fost rezolvate contestaţiile la examenul de bacalaureat, rata de promovabilitate la nivel naţionl a crescut cu un procent, ajungând la 56,4%.
Acum ce se întâmplă cu restul de 43,6% care nu au reuşit să obtină o notă de trecere?? Vă spun eu, aceştia vor încerca şi în sesiunea din toamnă să obţină o notă de trecere, iar dacă nu aceştia se  vor indrepta spre oficiul judeţean de ocupare a forţei de muncă pentru e obţine ajutorul de şomaj.
Indemnizaţia de şomaj este acordată tuturor absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimun 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să îşi găsească un loc de munca

Mai jos aveţi actele necesare pentru obţinerea acestuia!!
 1. Actul de identitate, in original si copie;
 2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
 3. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
 4. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.

In afara documentelor prevazute mai sus, care urmeaza sa fie prezentate de toate categoriile de solicitanti de indemnizatie de somaj, cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj va fi insotita, dupa caz, si de urmatoarele documente

D. In cazul absolventilor institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale:
 a) actul de absolvire a formei respective de invatamant, in original si in copie;
 b) adeverinta eliberata de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, prin care se certifica data inregistrarii persoanei in evidentele proprii, in cazul in care persoana s-a inregistrat in vederea medierii pentru incadrare in munca la un furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditat sau notificat conform legii.

Poze spion cu noul Duster 2014 ~ LuCyFeR93
Acte necesare pentru înscrierea la facultate ~ LuCyFeR93
Nokia a lansat Lumia 1020 ~ LuCyFeR93
Piesa Săptămânii : Avicii - Wake Me Up #25 ~ LuCyFeR93
De luni începe I.D Fest 2013 ~ LuCyFeR93
Răsăritul din turn .... ~ LuCyFeR93

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter