22 iun. 2010

Francezii vor Sandero Cabrio, voi?


Francezii îşi imaginează cam cum ara arăta un cabriolet pe care tinerii să şi-l permită fără mari eforturi şi au ajuns la concluzia că ar fi chiar Dacia Sandero .Francezii de la caradisiac.com fac o recenzie a alternativelor cabrio ieftine şi ajung la concluzia că alternativele disponibile deocamdată, Fiat 500 C, Citroen C3 Pluriel sau Renault Wind , nu sunt îndeajuns de ieftine. Astfel şi-au imaginat cum ar putea arăta Dacia Sandero ca şi automobil estival. Folosindu-se de beneficiile softurilor de modelare au creat modelul din imagini. Evident, va fi un cabrio low cost şi pentru asta preia o soluţie tehnică de capotare întâlnită pe Golf-ul cabrio din primele generaţii.

Aerul "vintage", dac ă îl putem numi aşa, va fi dat şi de mecanismul acoperişului textil, care în versiunea de bază va fi acţionat manual. Copertina se va plia în mod automat doar în echipările superioare, în care motoraşele electrice vor face treaba şoferului. Francezii merg şi mai departe cu închipuirea şi creionează chiar dimensiunile acestuia: 4.29 x 1.74 x 1.50 (Lxlxî exprimate în metri) . Pentru că ar trebui să fie mai mare decât un Sandero obişnuit şi pentru că acoperişul

textil nu este prea voluminos rămâne şi loc de un portbagaj generos de 300 litri.

O problemă apare însă din prisma motorizărilor propuse, aceeaşi de pe gama actuală, care s-ar putea dovedi destul de anemice în a anima un automobil considerabil mai greu. Pentru că o astfel de decupare a caroseriei înseamnă o ranforsare superioară în partea inferioară a caroseriei pentru a asigura rigiditatea. Francezii sar şi cu un preţ de pornire de 11.000 euro. La nivel de fantezie sună chiar interesant, dar este extrem de improbabil să vedem o astfel de versiune vreodată.
sursa cardisiac.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter