13 oct. 2010

Fara proiecte in Faraoani

Fara proiecte in Faraoani

Finaţare de aproape 3 milioane de euro pentru „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzitenţă”. În sesiunea de depunere a dosarele din perioada 15 aprilie – 15 mai 2010 la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bacău au fost depuse 305 proiecte, 303 dintre ele au fost acceptate la finanţare. Mănăstirea Caşin, Stănişeşti, Urecheşti şi Podu Turcului s-au remarcat prin numărul mare de proiecte venite de la locuitorii comunele însă sunt localităţi din judeţ de unde nu a venit niciun proiect.
"Spre dezamagirea noastra sunt si comune care au zero proiecte, inca mai avem multe comune care au proiecte foarte putine, dar sunt comune, unele foarte apropiate chiar de Bacau, Letea Vechea - zero proiecte, Faraoani, Corbasca, unde sigur este o zona cu probleme, si ar trebui ca populatia sa fie mai interesata de acesti bani." a declarat Stefan Talamba, directorul coordonator adjunct DADR Bacau.
Cat de mare este comuna Faraoani, nu s-a gasit nimeni care sa depuna un proiect pe masura 141, sa atraga niste fonduri nerambursabile. Asta inseamna, probabil, ca cetatenii din Faraoani au bani si nu mai au nevoie de fondurile europene care asteapta sa fie luate.
În perioada 15 octombrie – 15 noiembrie vor fi deschise sesiunile de depunere a proiectelor pentru „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă” cu o alocare de 150 de milioane de euro, şi pentru „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii şegate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii” cu o alocare de aproape 150 de milioane de euro.
SuRSa LocalitateaFaraoani.com 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter