11 oct. 2010

Karting / WSK Master Series: Denis Marcu, campion mondial!

Karting / WSK Master Series: Denis Marcu, campion mondial!
11/10/2010


Data magica

10.10.'10 s-a dovedit o data magica pentru Denis Marcu! Pilotul asistat tehnic de Selena Motor Sport Bacau a devenit ieri campion mondial la karting, dupa ce a incheiat pe locul secund ultima etapa din WSK Master Series desfasurata pe circuitul italian "Sette Laghi" de la Castelletto di Branduzzo. Cu 50 de puncte obtinute in runda de final, Marcu a urcat de pe locul 6 in fruntea ierarhiei mondiale la clasa Mini. "Am muncit foarte mult pentru acest titlu si sunt extrem de fericit ca l-am câstigat. E o victorie mare nu doar pentru mine, ci si pentru kartingul românesc", a declarat Marcu aseara.

Un succes dupa altul

Pentru pilotul format de clubul bacauan Selena Motor Sport, acest an a fost o insiruire de mari succese. Inceput cu un podium in Open Master Italian, sezonul lui Denis Marcu a continuat cu victoriile din Campionatul Europei de Sud Est, Campionatul României si Cupa Vezuviului. "O clasare in primele trei locuri la Campionatul Mondial ar fi o reusita de senzatie", aprecia directorul sportiv al Selenei Motor Sport, Vladimir Bortov. Elevul sau a intrecut insa toate asteptarile, devenind campionul lumii.

In pole position

Clasat pe locul al treilea in etapa trecuta, desfasurata pe kartodromul de la Val Vibrata, Denis Marcu a inceput in forta runda de la Castelletto di Branduzzo. Parcursul foarte bun din sesiunile de calificare i-au asigurat pole-position-ul in prefinala. Aici, pilotul de 12 ani a avut un parcurs fara greseala, câstigând cursa si obtinând 20 de puncte, cu 12 mai mult decât andorrezul Alex Machado, invingatorul de la Val Vibrata si liderul general al Campionatului Mondial.

Pe 2 in finala

In finala, Denis Marcu a avut un start prudent, fiind devansat de italianul Lorenzo Travisanutto si de rusul Nikita Sitnikov. In turul patru, pilotul român l-a depasit insa pe Sitnikov si a ajuns pe doi, pozitie pe care si-a pastrat-o pâna la final. Invingator a fost Travisanutto, iar pe trei a incheiat suedezul
Tjader. (Ex)liderul Machado nu a punctat, incheiind pe locul 18, in
timp ce italianul Filippo Giannone, aflat pe locul secund in ierarhia generala inainte de etapa de ieri, a terminat de-abia pe 32!

91 de puncte

Per total, Denis Marcu a totalizat 91 de puncte in Campionatul Mondial WSK Master Series. "Puteau fi mult mai multe daca nu ar fi existat incidentele din runda inaugurala, de la Siena. Important este ca Denis a trecut peste acel start mai putin multumitor si a incheiat in forta Campionatul Mondial", a concluzionat Vladimir Bortov, care mai are o satisfactie: un alt pilot lansat de Selena Motor Sport, Petrut Florescu a reusit sa se claseze in primii Top 10 la runda desfasurata pe circuitul de la "Sette Laghi".
Dan Sion
Sursa desteptarea.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter