11 oct. 2010

Nissan TownPod, concept electric la Paris 2010

Nissan TownPod, concept electric la Paris 2010




UPDATE VIDEO: Semi-utilitara
Nissan TownPod, pe lângă faptul că e o maşină electrică, demonstrează un caracter practic foarte evoluat pentru necesităţile din mediul urban.




Teaserul dinaintea Salonului Auto Paris 2010 pentru noul concept japonez Nissan TownPod ne dădea de înţeles că ar fi vorba despre o maşină electrică, dar nu ne aşteptam să vedem un automobil urban atât de practic.


Într-un fel, TownPod aminteşte de stilul cubic al ciudatului Nissan Cube, dar vine cu un stil ceva mai agresiv al părţii frontale. De asemenea, suprafaţa vitrată este foarte redusă, TownPod dând impresia, din anumite unghiuri, că ar fi chiar o maşină blindată.



Portierele au deschidere în sens invers, permiţând un acces foarte facil în interiorul gândit cât mai ergonomic posibil. În spate, hayonul a fost înlocuit cu două uşi de mari dimensiuni, simetrice şi care oferă atât o lăţime mare de încărcare, cât şi o distanţă cât mai mică între margiena de încărcare şi sol. În plus, plafonul beneficiază, în partea din spate, de două mici trape, care permit transportul obiectelor înalte.

În habitaclu, elementele sunt gândite să privilegieze cât mai mult spaţiul interior, planşa de bord venind cu nişte idei interesante de amenajare: două displayuri de mari dimensiuni pe "consola centrală", o măsuţă culisantă în spaţiul pentru torpedo sau plasarea pe un fel de excrecenţă a scaunului şoferului a unei mini-centrale de comandă, cu acces la principalele funcţii.

Atât exteriorul, cât şi interiorul maşinii beneficiază de o atenţie deosebită în ce priveşte iluminarea diverselor elemente, astfel încât TownPod capătă un stil deosebil de interesant, fiind clar o maşină cu propulsie electrică.

SuRsa promotor.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter