7 oct. 2010

Probleme cu paraiele in Faraoani

Probleme cu paraiele in Faraoani

Ieri, 05 octombrie, Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a vizitat Bacaul, incepand cu Saucesti si insula Bacau, apoi a avut o intalnire cu primarii din judet in sala de conferinte de la Directia Agricola.
La intalnire, primarii au inceput sa isi expuna problemele din comune.
Printre edilii locali se afla si domnul primar al localitatii Faraoani, Adrian Solomon. Acesta a luat cuvantul, nu numai in numele personal, ci si in numele colegilor, prezentand problema paraielor, aflate in administrarea Apelor Romane, in majoritate, dar si in administrarea primariilor. Intrebarea domnului primar a fost "Daca la nivelul ministerului ati gandit sau aveti o sursa de finantare pentru regularizarea acestor paraie, la care, din 1975, nu s-a mai lucrat nimic la ele?"

Raspunsul nu a intarziat sa apara, ministrul Borbely incercand sa paseze responsabilitatile, spunand ca "la ceea ce e in administratia voastra, lucrarile trebuie sa le faceti dumneavoastra, care tin de Apele Romane le fac ei". Desigur ca ministrul s-a scuzat pentru faptul ca a fost oprita hemoragia de proiecte, din cauza ca "nu poti sa pornesti 500 de investitii si le termini in 15 ani, cand deja se degradeaza. Pornesti cat poti, faci o planificare pe 5 sau 8 ani, si atunci le termini, desigur, intre timp pornesti altele noi."
Laszlo Borbely a mai specificat faptul ca este aprobata suma de 438 de milioane de lei din fondul de mediu pentru urmatorii 2 ani, dar aceasta suma este pentru a finaliza lucrarile incepute, urmand ca in trimestrul 4 sa urmeze unele licitatii si investitii noi.
Asta inseamna ca problema cu paraiele a ramas nerezolvata, si cand vor fi precipitatii, acestea sa se verse in curtile si casele oamenilor ca pana acum. Asa ca, primaria Faraoani va trebui sa inainteze proiecte, cu speranta ca va primi finantare si pentru aceasta problema.
SuRSa FaRaOani.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter