9 mai 2014

Test Drive Noul VW Polo 2014 (foto+video)

După aproximativ două luni de la ultimul nostru test drive, atunci când ne-am distrat cu noul VW Amarok ( a fost o experiență de neuitat), iată ca ieri (8.05) împreună cu Dan am fost să testăm și noul VW Polo facelift 2014.
De ceva timp ne doream să mai participăm la încă un test drive și iată că ieri  dorința ne-a fost îndeplinită de către reprezentanții Cybernet Auto Center Bacău.
Am avut la test motorizaria de 1.2 litri TSI bluemotion de 90 CP, cuplată la o cutie manuală cu 5 trepte, având ca echipare versiunea Highline. Vă spun de la bun început că această motorizare nu mai este una în 3 cilindri ci în 4, fapt care m-a surprins, pe lângă acest lucru demarajul acestei mașini este unul fantastic (când accelerezi te lipește de scaun). Mică buburuza dar cu acest motor se miscă foarte bine.

Pe timpul testului am reușit să obținem un consum de 7,5-8 litri %, dar acesta nu a fost un consum real deoarece am avut multe accelerări (nu am condus ”ecologic”), însă producătorul menționează un cosnum mixt de 4,7 % și 107 gr de CO2 ceea ce face ca mașina să nu plătescă taxa de înmatriculare fiind o motorizare EURO 6.

”Mașinuța” dacă îmi permiteți să spun așa era full ( mai putin senzorii de parcare, de care oricum nu vei avea nevoie fiind o mașină mică), un lucru care m-a impresionat a fost ”Sistemul Start-Stop” de care eu am mai auzit dar nu știam exact cum funcționează. Acest sistem face ca aunci când stai la semafor sau staționezi mai mult de 10 secunde să îți oprească motorul iar atunci când calci pe ambreaj motorul pornește instantaneu.(uite asa mai faci economie la carburant)

Noul Polo după ce a primit acest facelift se încadrează în actuala linie de design a grupului VW, aceasta având un pret care pornește de la 11.500 de euro și ajunge undeva la 17.000 de euro pentru modelul pe care l-am avut în test. ( Mai multe detalii, aici.)


Mai jos aveți un material video, iar restul pozelor din cadrul test drive-ului le gășiti aici. Stați aproape deoarece urmează și alte alte mașini pe care le vom testa.(Audi A3 si sperăm și un Porsche)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter