15 mai 2014

Vrei piste pentru biciclete în Bacău. Ia atitudine

Sâmbătă, 17 mai 2014, grupul de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete și Fundația de Sprijin Comunitar organizează Marșul bicicletelor, o activitate înscrisă în calendarul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (12-18 mai).
           
Bicicliștii băcăuani de toate vârstele sunt invitați să se alăture marșului începând cu ora 12:00, când coloana va pleca de la “Ciupercuțe” (Policlinica Veche) pe traseul Parcul Cancicov – Statuia lui Ștefan cel Mare – Parcul Gherăiești.
            Scopul acțiunii constă nu doar în promovarea beneficiilor mersului pe bicicletă în rândul băcăuanilor, ci și în a arăta autorităților locale că în municipiul Bacău există mulți cetățeni care obișnuiesc să pedaleze până la serviciu sau de agrement și care au nevoie de piste pentru biciclete.
“Băcăuaniivor piste pentru biciclete” este o inițiativă de lobby și advocacy prin care bicicliștii băcăuani încearcă să convingă Primăria să realizeze piste pentru biciclete în municipiul Bacău. Acestea ar crește siguranța pietonilor și a șoferilor, ar reduce numărul de accidente rutiere, ar încuraja băcăuanii să facă sport și, nu în ultimul rând, ar reduce poluarea. Până în momentul de față, cauza se bucură de suportul a peste 1.400 de susținători pe rețeaua de socializare Facebook.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter