12 nov. 2010

"Un milion de stele"

Caritas: "Un milion de stele"
Centrul Diecezan Caritas Iaşi organizează a patra ediţie a acţiunii de solidaritate "Un milion de suflete", sâmbătă, 13 noiembrie 2010 în Piaţa Unirii din Iaşi, la ora 17.00.
Evenimentul va fi organizat simultan în 21 de oraşe din România de către organizaţiile Caritas. De asemenea, mii de oameni vor aprinde luminile speranţei în aceeaşi zi la aceeaşi oră în peste 50 de oraşe din Germania. Scopul acţiunii este întărirea solidarităţii faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social. Se vor aprinde sute de lumânări în spaţii publice; fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială.

În premieră în acest an Centrul Diecezan Caritas Iaşi lansează acţiunea în patru oraşe din regiunea Moldovei:

- Iaşi, în Piaţa Unirii
- Bacău, în faţa Casei de Cultură "Vasile Alecsandri"
- Roman, în faţa bisericii "Isus Bunul Păstor"
- Piatra Neamţ, în Piaţa Libertăţii.

Sunt invitate toate persoanele interesate să aprindă câte o lumânare în semn de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie, sunt marginalizate social sau sunt bolnave şi fără ajutor.

Toţi participanţii pot procura lumânările la faţa locului în schimbul unei donaţii simbolice. Cu donaţiile oferite în schimbul lumânărilor veţi aduce bucurie de sărbători persoanelor vârstnice îngrijite la domiciliu prin programele organizaţiilor Caritas.

Mai multe detalii despre această iniţiativă naţională sunt prezentate pe siturile: www.unmiliondestele.ro, www.caritas-iasi.ro şi www.caritas.org.ro.

Ce PaReRe AvETi DEsPrE aCesT ProIecT? Lasati un Comentariu 
Persoana de contact din partea Caritas Iaşi este Gabriela Lucaci (tel. 0746/010129).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter