1 nov. 2010

Ziua Recoltei 2010

Ziua Recoltei 2010

Secetă, culturi agricole afectate în proporţie de 50%? mda... dar în comuna Faraoani nu s-a observat acest lucru nici pe departe de sărbătoarea recoltei unde legumele şi fructele au fost din belşug. Aşadar, în duminica aspră de toamna, în ziua de 31 octombrie 2010, în comuna Faraoani s-a sărbătorit ziua recoltei cu momente artistice oferite de consăteni, muzică şi voie bună.
Primul moment al spectacolului a apartinut copiilor pregatiti de sr.Iacinta care au pregatit 4 dansuri cu caracter international,al doilea moment a apartinut tinerilor care au pregatit doua scenete scurte dar si un mement de dans in care sa facut diferenta intre dansum traditional si dansul modern.
În prim plan, au fost cele 10 sectoare ce alcătuiesc comuna ele au fost provocate să îşi împodobească căruţele cu rodul muncii lor de-al lungul întregului an. Nimeni nu s-a dat la o parte şi au ieşit mândrii la parada cu căruţele fastuos împodobite din rodul pământului. După cum s-a putut observa, a fost o reală întrecere între sectoare, care au încercat în mod cât mai ingenios să îşi împodobească căruţele, punând suflet în tot ceea ce au făcut. Trebuie de menţionat faptul că această parada a căruţelor s-a organizat pentru a doua oara în sat astfel mentinandu-se traditia .Pe langa parada carutelor sa organizat pentru prima oara si Miss Vacutza care este ceva nou dar speram sa mentinem traditia.

În final, ce puteam face decât ceea ce ne pricepem mai bine? Tinerii ce au contribuit în realizarea acestei zile magice au invitat spectatorii la un dans popular.

După cum am menţionat şi la început, seceta nu s-a lăsat observată în această zi minunată, plină de joc şi voie bună, reamintindu-ne astfel, că în această comună tradiţiile încă există, şi cu puţin efort pot transforma o zi banală într-o adevărată sărbătoare.
Evenimentul a fost sustinut de localitateafaraoani.blogspot.com si de LuCyFeR93.blogspot.com.

1 comentarii:

  1. a iesit super. se vede ca aveti multi tineri care se mobilizeaza la chestii din astea.
    pacat k la noi nu se fac chestii din astea.....

    RăspundețiȘtergere

 
Site Meter