29 apr. 2011

Nunta regala William si Kate

 William si Kate sunt sot si sotie. Sarut regal x 2 in balconul palatului




Pentru prima oara, in ultimii 350 de ani, o femeie din popor s-a maritat cu printul care va mosteni intr-o zi coroana britanica.

15:25- Printul William si Kate s-au sarutat de doua ori in balconul palatului.

15:20- Dupa aparitia in balconul Palatului, Regina Elisabeta si Printul Phillip vor parasi Buckingham si ii vor lasa pe miri sa gazduiasca petrecerea de seara, la care vor tine toasturi fratii lui Kate si William.

15:10- O multime impresionanta de oameni a fost lasata sa intre in curtea Palatului Buckingham. Printii urmeaza sa-i faca aparitia la balcon.

14:30- Mirii au ajuns la Palatul Buckingham.

14:25- Tot alaiul care a parasit catedrala e compus din cinci calesti. In afara de cea cu mirii, intr-una se afla Regina Elisabeta si Printul Phillip, iar in celelalte parintii, domnisoara de onoare si cavalerul de onoare.

14:08 Cei doi miri pleaca in caleasca de la Westminister Abbey.

13:54 Printul William si Printesa Catherine, insotiti de parinti, se indreapta catre o capela interioara unde vor semna registrele de casatorie.

13:52 Cuplul primeste binecuvantarea finala din partea arhiepiscopului.

13:20- Printul William si Printesa Catherine si-au jurat credinta, iar Kate a primit verigheta.




13:08- Kate a ajuns la altar adusa de tatal ei.

13:03- La catedrala incepe ceremonia religioasa.


13:00- Kate Middleton a sosit la Westminster Abbey intr-o rochie crem, dupa cum se speculase, o creatie Sarah Burton, cea care duce mai departe casa de moda a regretatului Alexander McQueen.

12:55- Pippa, sora lui Kate, si domnisoara de onoare principala, este la catedrala impreuna cu celelalte domnisoare de onoare.

12: 47- Regina Elisabeta a ajuns la Westminster Abbey.

 12:42- Tatal mirelui, Printul Charles, si sotia lui Camilla au sosit la catedrala. Intre timp, Regina Elisabeta a plecat de la palat.

12:40- Printesele Eugenie si Alexandra, alaturi de Ducele de York sunt deja la Westminster Abbey.

12:33- Mama miresei, Carole, si fratele ei, James, au venit la Westminster Abbey, locul spre care se indreapta deja si microbuzele cu domnisoarele si cavalerii de onoare.

12:30- Invitatii continua sa soseasca. Printre ei, Printul Albert de Monaco si Regina Sopfia a Spaniei.

12:15- Printii William si Harry sosesc intr-o limuzina la Westminster Abbey. Cei doi sunt imbracati in uniforme militare de gala. Au fost condusi in catedrala, iar William s-a oprit sa vorbeasca cu rudele din partea mamei, familia Spencer. Printii se afla intr-o camera privata.

11:54- Mai multi politicieni, printre care fostul prim-ministru John Major, actualul premier David Gordon, dar si primarul Londrei, Boris Johnson, sunt prezenti deja la catedrala.

11.47- Cantaretul Elton John, cel care a scris celebra piesa "Candle in the Wind", dedicata mamei Printului William, Diana, a ajuns la Westminster Abbey. El este insotit de partenerul sau David Furnish.

11:36- Zvonurile de la corespondentii de la hotelul unde se afla mireasa spun ca rochia este o creatie Sarah Burton, succesoarea regretatului designer Alexander McQueen.

11:29- Mr. Bean, pe numele adevarat Rowan Atkinson, a sosit la catedrala. Printre alti abia sositi se numara si inotatorul Ian Thorpe, dar si unchiul Printului William, Contele Spencer, fratele Printesei Diana.


11:15- David si Victoria Beckham au ajuns si ei la Westminster Abbey. Posh poarta o palarie cocheta, iar rochia este albastru indigo, din colectia ce ii poarta numele. Fotbalistul a optat pentru o tinuta Ralph Laurent.

11:11- Prietena Printului Harry, Chelsy Davy, a sosit la catedrala. Este imbracata intr-o tinuta de culoare verde smarald, semnata Alberta Ferreti, pe care criticii au si catalogat-o drept "modesta".

11:07- Rolls Royce-ul cu care Kate va pleca spre biserica se indreapta spre hotel.

11:06- Familia imperiala a Japoniei nu se va afla la Westminster Abbey. Printul Naruhito si Printesa Masako trebuiau sa vina, dar si-au anulat planurile dupa cutremurul urmat de tsunami din 11 martie.

10:55- Cateva microbuze au ajuns la Goring Hotel. Se pare ca in ele se afla cele mai mici domnisoare de onoare. Acestea sunt: Lady Louise Windsor, 7 ani, fiica Contelui si Contesei de Wesses, Margarita Armstrong-Jones, 8 ani, fiica Vicontelui Linley, Grace van Cutsem, 3 ani, fina Printului William, si Eliza Lopes, 3 ani, nepoata Ducesei de Cornwall.

10:40- Primii invitati isi ocupa locurile in catedrala Westminster Abbey.

10:20- Informatie de ultima ora: printul William si Kate Middleton au fost numiti duce si ducesa de Cambridge.

Cu o baie de multime - asa si-a incheiat William ultima zi de burlac. Mii de oameni l-au asteptat in fata palatului Clarence House, iar printul, surprins si emotionat, a petrecut minute in sir dand mana si vorbind cu ei.

William luase cina cu tatal sau, cu printul Harry si Lady Camilla. Stresat sau poate la rugamintea lui Kate, a decis sa faca o ultima vizita la Westminster Abbey. Tanara fusese si ea la catedrala in cursul diminetii, insotita de printul Harry.

Mirii au tinut sa aleaga ei muzica ce va insoti in surdina ceremonia ori va puncta momentele cheie. Una dintre piese, "Ubi caritas", au auzit-o la un eveniment din 2010, la care au mers impreuna. Le-a placut si l-au cautat pe compozitorul galez de 35 de ani.

Kate si-a petrecut noaptea la un hotel de 5 stele, impreuna cu mama si sora ei.

Si ea parea emotionata, dar a fost toata numai zambet, cand le-a facut cu mana sutelor de admiratori. Kate a stat intr-un apartament luxos cu cinci camere, paturi uriase, tapet de matase si televizoare in bai. Nu se stie daca a putut manca, din cauza emotiilor, dar bucatarul hotelului a incercat sa-i dea puteri cu niste somon fume, o friptura Chateaubriand si o garnitura de legume de sezon.

La randul ei, regina s-a ocupat de oaspetii de seama veniti la Londra pentru nunta. Iar printre invitatii cu sange albastru prezenti la receptie a fost si principesa Margareta.

Pe de alta parte, corturile instalate in fata Palatului Buckingham si a catedralei Westminster s-au inmultit.

Dincolo de sondaje, britanicii demonstreaza ca iubesc familia regala. Din pacate insa, proverbiala vreme britanica nu se dezminte.

John Hutchinson, meteorolog:"Cred ca vor fi si perioade cu soare, dar sunt sanse de ploi abundente si furtuni. Nu stim foarte sigur pentru moment daca se vor produce chiar in timpul nuntii."

Daca avem ghinionul sa ploua, n-o vom putea studia prea bine pe Kate decat dupa ce va intra in catedrala. Despre rochie nimeni nu stie nimic sigur, dar tabloidele britanice au aflat totusi cate cevai: mireasa ar fi recurs la un strat discret de spray bronzant. Si, desi poate nu va vine sa credeti, Kate se va machia singura, dupa ce a luat cateva lectii de la o specialista. William si-a facut si el manichiura. Nu de alta, dar toata planeta ii va vedea unghiile cand va strecura verigheta pe degetul lui Catherine.

Cu totul remarcabil, de obicei malitioasa, presa britanica si-a pus de data asta veninul in cui, optand pentru un ton admirativ si chiar euforic.

SuRSa Stirile ProTv 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter