16 iul. 2010

Drogurile digitale au înnebunit adolescenţii!



Etnobotanicele nu mai sunt la modă, în locul lor au apărut aşa zisele droguri digitale, gratuite şi care oferă senzaţii asemănătoare cu cele produse de Ecstasy. Aşa cred adolescenţii americani, în rândul cărora s-a instaurat o adevărată psihoză legată de noul "curent". Dar ce sunt, până la urmă, aceste droguri digitale?

Drogurile digitale sunt ceva cât se poate de banal la prima vedere: nişte sunete repetitive care variază uşor pe anumite frecvenţe sau piese muzicale derivate din stilul minimalist. Concret - opusul muzicii ambientale, de relaxare. Sunetele emise îţi afectează după un timp creierul şi ajung să îţi inducă anumite stări: de euforie, de agitaţie sau chiar panică.

Cele mai populare droguri digitale poartă numele de "Gate of Hades" şi "Hand of God" (GoH şi HoG).

Deşi mulţi le consideră o prostie, autorităţile din Statele Unite (focarul drogurilor digitale) iau în serios această ameninţare. Părinţii sunt informaţi şi li se recomandă să verifice playlist-urile odraslelor, majoritatea posesoare de iPod. Profesorii au ajuns chiar să interzică accesul cu playere multimedia în şcoli.

Toate aceste măsuri nu vor stopa însă avântul adolescentin, rebel, care încearcă tot ce i se pare "cool". Cu siguranţă, în scurt timp, drogurile digitale vor fi cunoscute de toţi. Dar la fel de repede vor şi dispărea. Sunt curente trecătoare ce pot însă conduce la lucruri mult mai grave.
SUrSA gizmodo.ro
PoStat DE LuCyFeR93

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter