16 iul. 2010

ZVON: Mercedes pregateste un rival pentru Volkswagen Golf



Cei de la Autoexpress au aflat faptul ca Mercedes doreste un nou A Klasse care sa rivalizeze cu modele precum VW Golf, BMW Seria 1 si Audi A3.


Mercedes doreste ca noul A Klasse sa atraga din ce in ce mai multi tineri, segment acaparat pana acum de rivalii Audi, BMW si Volkswagen. Pentru a realiza acest lucru, Mercedes va realiza un model A Klasse complet nou. Acesta va avea ca si concurenti directi modelele Seria 1, Audi A3 si Golf.

Noul Mercedes A Klasse se va baza pe viitoarea platforma cu tractiune frontala si pe conceptul F800. Noul design va avea linii agresive si blocuri optice/stopuri dotate cu sistemul LED. Viitorul model A Klasse va fi disponibil in varianta cu trei si cinci usi. Propulsoarele diesel si pe benzina folosite pe noul model vor fi dotate cu sisteme start and stop pentru a imbunatati consumul si nivelul de emisii de CO2.

Noua platforma cu tractiune frontala va fi folosita pentru a realiza patru modele noi. Modelul A Klasse hatchback va fi lansat in 2012, urmand ca Mercedes sa realizeze si un nou model B Klasse. Modelul B Klass va fi disponibil atat in varianta electrica, cat si hibrida. Dr Joachim Schmidt, seful departamentului de marketing Mercedes a declarat ca noile modele vor fi complet diferite. Stilul MPV atrage doar persoanele in varsta, in timp ce tinerii doresc o masina manevrabila si dinamica.


Mercedes planuieste ca in 2013 sa lanseze un crossover compact, acesta va avea ca si rival direct modelul BMW X1. Germanii doresc de asemenea sa produca un nou coupe cu patru usi. Acesta ar putea fi numit BLS si va fi cu o clasa mai mic decat actualul CLS.

SURAS autoexpres.cp.uk
POStaT De LuCyFeR93

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter