24 iul. 2010

Primul Ford comercializat



23 Iulie este data la care Henry Ford a reuşit să vândă primul automobil care îi purta numele, fiind vândut către un reputat doctor din Chicago.


23 Iulie 1903 - În această zi Henry Ford i-a livrat Doctorului Ernst Pfenning din Chicago primul automobil Ford, un exemplar Model A. Acest automobil a fost rezultatul parteneriatului dintre Henry Ford şi Alexander Malcomson, un comerciant de cărbune din Detroit. Cei doi s-au întâlnit în timp ce Ford lucra pentru Edison Illuminating Company, Malcolmson a fost convins atunci de Henry să îi finanţeze îndrăzneţul proiect. Astfel având banii necesari şi implicând-ul şi pe Harold Wills, Henry Ford a reuşit să facă primele exemplare experimentale. Din fericire în 1903 a reuşit să vândă unul dintre ele reuşind astfel să refinanţeze o parte din datorie şi să strângă mai mult capital.

Compania lui Ford a tot crescut în anii ce a urmat, dar adevărata explozie s-a întâmplat în momentul în care Ford a pus pe picioare producţia în serie şi a aplicat-o pe modelul Ford T. Acesta a devenit practic automobilul numărul 1 în întreaga lume, fiind un succes până în 1927 atunci când a fost oprit din producţie. Imediat a fost introdus Ford Model A, un automobil care readuce la viaţă acest nume şi care a avut iarăşi un debut de succes, între 1927 şi 1931 fiind fabricate 4,3 milioande de exemplare, un record foarte greu de atins şi astăzi.

SURSA promotor.ro
PosTat De LuCyFeR93

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter