3 iul. 2010

Pericolul inundaţiilor se menţine ridicat pe Siret Şi Prut


Pericolul inundaţiilor se menţine până duminică mai ales pe Prut şi Siret, care au atins cote istorice. Hidrologii au prelungit codul roşu pe aceste două râuri.
Viitura de pe Siret coboară acum spre Galaţi şi Brăila.
Autorităţile din cele două judeţe caută soluţii pentru a face faţă, peste o săptămână, unor inundaţii de proporţii.
Galaţiul a fost inundat deja de Dunăre. Fluviul a depăşit cota de alertă pe mai multe sectoare din ţară.
Preşedintele şi premierul s-au dus să vadă la faţa locului dezastrul. Traian Băsescu a evaluat împreună cu autorităţile locale pagubele din Dorneşti - Suceava.
De altfel, acest judeţ este cel mai afectat de revărsarea apelor. O suprafaţă de două treimi din acesta a fost măturată de puhoaie.
Şeful statului le-a spus sinistraţilor să nu-şi mai construiască locuinţe în zona calamitată, iar primarului din Dorneşti i-a cerut să găsească terenuri pentru strămutare
Premierul Emil Boc a fost la Săuceşti, localitate din Bacău. El le-a spus sinistraţilor că autorităţile fac tot ce este posibil pentru a-i ajuta. Şeful guvernului spune că guvernul are la ora actuală mai multe case modulare decât numărul locuinţelor distruse de ape.
Copiii sinistraţi vor fi duşi în tabere. Ministerul Educaţiei a cerut inspectoratelor şcolare să întocmească actele necesare.
Inundaţiile au ucis 22 de români, majoritatea victimelor în nordul ţării. O persoană este dată dispărută. Aproape 7.000 de oameni sunt forţaţi la ora actuală să stea la rude sau în diverse instituţii unde au fost amenajate centre de primire.
Pagubele sunt greu de evaluat până apele nu se retrag.
Comisia Europeană a spus astăzi că nu a primit nici o cerere oficială de la Bucureşti pentru ajutor din fondul special de calamităţi.

SUrsa Europafm.ro
SURSA FOTO LuCyFeR93

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter