29 aug. 2010

SteAu PoLi TiMiSoArA 1-1


Ilie Dumitrescu a suferit aseară primul semi-eşec la Steaua. A fost 1-1 în Ghencea cu Timişoara, o echipă care s-a apărat până a luat gol, apoi putea însă chiar învinge.

Deşi Steaua nu-i Manchester City, Timişoara s-a apărat în Ghencea mai abitir ca-n Anglia. Petrovici a băgat practic toţi fundaşii din lot, singurul uitat fiind Cisovsky. Dacă nu era accidentat probabil Timişoara inova cu şase fundaşi. O repriză, ambuteiajul din jumătatea oaspeţilor a funcţionat. Steaua n-a reuşit să testeze poarta decât de la distanţă. Stancu ('9 şi '28), Latovlevici ('33) şi Bicfalvi ('39 şi '43) s-au apropiat tot mai mult de ţintă, în timp ce Timişoara a jucat la ciupeală.

Mai pleacă Păcurar?

După pauză însă tactica anti-fotbal s-a dovedit, aşa cum se întâmplă de obicei, ineficientă. Oaspeţii au făcut cadou o lovitură liberă la 17 metri de poartă central. Stancu a trimis în bară, mingea a ajuns la Păcurar în apropierea colţului careului mare, iar acesta a prins un şut fenomenal, Pantilimon admirând ca spectator golul, la fel ca bara ce a precedat-o ('52). Păcurar abia intrase în teren, iar Becali abia ce spusese că e liber să plece la Craiova.

Zicu a făcut golul

După gol, Petrovici a schimbat "radical": a trecut de la 5-4-1, la 4-5-1... Ce-i drept, cu Zicu, Magera şi Contra în teren teoretic şansele la ofensivă erau mai mari. Axente ('63) şi Bourceanu ('65) au fost însă cei care au dat impresia că timişorenii pot egala. Aşa că Ilie Dumitrescu a sunat adunarea în apărare. Găurile din defensiva Stelei s-au văzut din nou. După un număr de magie Zicu, care a croşetat şi înşirat toată pleiada de roş-albaştri, a venit lovitura liberă de la 18 metri, execuţia impecabilă a lui Contra ('80) şi întrebarea dacă nu cumva, chiar la 34 de ani, "Guriţă" merită prelungirea contractului. Axente sau Magera putea da lovitura pe final. Ar fi fost însă prea mult, pentru o echipă care venise pentru puţin.

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL MINUT CU MINUT

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Anghelov, Bicfalvi - Răduţ, Stancu, Tănase - Surdu

Rezerve: Stanca, Martinovici, Bonfim, Abrudan, Păcurar, Matei, Andrei Ionescu

Timişoara: Pantilimon - Scutaru, Luchin, Burcă, Sepsi - Mera, Alexa, Bourceanu, Curtean - Axente, Goga

Rezerve: Taborda, Chiacu, Zicu, Contra, Magera, Mansour, Tameş

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter