26 aug. 2010

Aşa va arăta Internet Explorer 9 (probabil)




Aşa va arăta Internet Explorer 9 (probabil)

Deşi s-a tot vorbit în ultimele luni de Internet Explorer 9, adevărul este că nu prea ştim mare lucru nici despre funcţiile noi pe care le va aduce, nici despre viteza de încărcare paginilor şi nici despre alte aspecte importante pentru un browser. În schimb, avem acum o primă imagine din care putem vedea cum va arată viitoarea versiune de Internet Explorer.

În primul rând trebuie spus că imaginea în cauză nu este furnizată oficial de Microsoft. Este doar "scăpată" pe net de către cei de la Microsoft Rusia. Oficial, Microsoft nu a confirmat dar nici nu a infirmat veridicitatea imaginii.

Mergând pe ideea că imaginea este reală putem observa o tendinţă de Chrome-izare a lui Internet Explorer. Aşa cum face şi Firefox 4, Internet Explorer 9 preia de la Google Chrome principiul spaţiului util cât mai mare . Din suprafaţa browser-ului, elementele componente sunt comasate cât mai strâns, pentru a oferi un spaţiu cât mai mare pentru site-urile propriu-zise.


Aşa va arăta Internet Explorer 9 (probabil)

Din imaginea alăturată se pot observa următoarele:
Bara de adrese şi cea de căutare au fost unite într-una singură
Tab-urile sunt şi ele plasate alături de bara de adrese
Meniurile text din partea dreaptă a barei au fost înlocuite de butoanele: home, bookmarks şi settings
A dispărut bara de status (cea din partea de jos a ferestrei)

Per ansamblu, nu arată rău. Nu ştiu însă ce rost are butonul Home în toată povestea. Este una din funcţiile foarte puţin folosite, care ar putea dispărea complet.

Prima versiune beta de Internet Explorer 9 este anunţată pentru 15 septembrie. Atunci îl vom putea testa şi ne vom putea face o părere mai aproape de adevăr despre ceea ce va reprezenta noua versiune a browser-ului de la Microsoft.

Sursa: ZDNet

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter