31 aug. 2010

Mazda Shinari

Concept japonez la Paris 2010: Mazda Shinari

Noua modă la Mazda
Cu ocazia Salonului Auto Paris 2010, japonezii vor expune un nou şi foarte reuşit concept. Este posibil ca Mazda Shinari să prefigureze un urmaş al lui RX-8?

Cei de la Mazda nu se dezmint, iar Mazda Shinari Concept promite să fie unul dintre punctele de atracţie de la Salonul Auto Paris 2010, în această toamnă.

Mazda Shinari Concept introduce un nou limbaj de design, KODO


Vorbim de un coupe cu patru uşi având un design foarte fluid şi care se pare că vrea să ne dea o idee mai clară despre noua imagine de marcă pe care maşinile Mazda o vor avea de acum înainte.

Prin urmare, este de aşteptat ca, pe parcursul următorului deceniu, maşinile Mazda să beneficieze de această grilă impunătoare, pentagonală, în mijlocul căreia tronează sigla Mazda. În plus, japonezii vor continua să pună un accent foarte mare pe aspectul maşinilor , ceea ce s-a dovedit un pariu reuşit în cazul ultimelor modele apărute, succesul acestora crescând.

Denumirea conceptului Mazda Shinari se poate traduce ca rezistenta la indoire


În ce priveşte Maza Shinari, denumirea acesteia s-ar putea traduce ca "rezistenţă la îndoire" - designul maşinii reflectă în bună parte acest lucru, maşina degajând încordare, iar muchiile şi "pliurile" caroseriei te fac să crezi că Shinari îşi va schimba forma o dată pusă în mişcare.

Premiera conceptului a avut loc deja, în cadrul unui eveniment special la Milano, marcând astfel caracterul internaţional al proiectului, Shinari fiind creat în colaborare de designerii de la studiourile Mazda din USA, Germania şi Japonia.

Interiorul lui Mazda Shinari continua ideea exteriorului, dar adopta si multe gadgeturi



Şeful de proiect, Ikuo Maeda, este responsabil de Mazda RX-8 şi Mazda2, maşini foarte reuşite. Mai mult, tatăl acestuia, Matasaburo Maeda, a fost cel care a conceput Mazda RX-7 în anii '70, deci devine clar că Shinari se doreşte cel puţin un tribut adus gamei RX, dacă nu chiar un preview al unui viitor model RX-9, să zicem.

În termeni de design, Mazda Shinari este primul model care utilizează noul limbaj artistic KODO, un stil organic, înlocuindu-se astfel tema controversată a conceptelor de sub titulatura Nagare, prea avangardiste pentru preferinţele clientelei actuale.

Mazda Shinari ne arata care va fi imaginea de marca Mazda in noul deceniu


Am mai putea spune multe despre Mazda Shinari, însă credem că imaginile vorbesc de la sine. Aşa încât vă lăsăm vouă comentariile.

CE PĂRERE AVEŢI DESPRE CONCEPTUL MAZDA SHINARI?

Desi Mazda Shinari a fost deja prezentat la Milano, va aparea si la Salonul Auto Paris 2010
SUrSA promotor.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter